"Den Levensstroom" Activiteiten :

Waar de drukte ophoudt en de rust begint.

 

 

Fietsen en wandelen

 

Het vlakke landschap biedt uitstekend fietsplezier. Via de knooppunten kun je jouw eigen route plannen. Den Levensstroom ligt trouwens op knooppunt 62 en de Noordzeeroute loopt er ook voorbij. Naar aanleiding van de serie ‘In Vlaamse Velden’ is er ook een nieuwe fietstocht ‘in Vlaamse Velden’ rond de herdenkingsperiode WOI verkrijgbaar. Voor meer info kun je een kijkje nemen op www.fietsnet.be. Kaarten van het fietsnetwerk zijn ter plaatse in bruikleen of te koop. Andere verschillende themaroutes zijn er ook verkrijgbaar.

Voor de wandelaars, bevinden we zich in het gebied van het wandelnetwerk de ‘Ijzervallei’. In de nabije omgeving zijn volgende themaroutes: Brouckmolenpad, dode Ijzerpad, Sint-Sixtuspad, Brabanthoek, Beverdijkpad en het Pannendorppad. Meer info kun je vinden op www.fietsen-wandelen.be.
Voor de liefhebbers voor een themawandeling met gids: www.dheybeke.be.

 

Cultureel

 

Den Levensstroom ligt op een boogscheut van

Watou, gekend voor zijn poëzie.
Alveringem, met het Mout- en Brouwhuis De Snoek.
Beauvoorde, met zijn kasteel.
Haringe, met zijn orgelconcerten.
Poperinge, met het Hopmuseum en het Talbot House.
Lo, met zijn charmante Ceasarspoort en zijn koekjesfabriek van Jules De Stroper.

 

Historisch

 

Den Levensstroom is gelegen op 20 km van Ieper en Diksmuide, waar je geconfronteerd wordt met “De Groote Oorlog” in de Westhoek. Dit kun je gaan ervaren in het Flanders Fields Museumin Ieper en de talrijke Commonwealth War Graves in de buurt. In Poperinge kun je Lijssenthoek Military Cementry met het vernieuwde bezoekerscentrum vinden. Diksmuide kun je bezoeken voor zijn Dodengang en de Ijzertoren. Even verderop, in Vladslo vind je er het Duitse kerkhof met het wereldberoemde beeldhouwwerk van Käthe Köllwitz. Het Memorial Museum Passchendaele 1917 en het Tyne Cot Cemetery vind je in Zonnebeke. En om de dag af te sluiten, kun je de Last Post aan de Menenpoort in Ieper beluisteren.

Voor een dagje minder weer zijn er volgende autoroutes in de regio: Frontleven, Frontroute, Ypers, Sailent.
Ook steden in Frankrijk zoals Hondschoote, Cassel, Bergues, Duinkerke, Calais en Rijsel zijn gemakkelijk te bereiken en zeker de moeite waard.

 

De Kust

 

Langs filevrije en rustige wegen, op 25 km van De Kust, vlot te bereiken, bevinden zich volgende badplaatsen: De Panne, Koksijde, Oostduinkerke en Nieuwpoort.

 

Pretparken

Wie in Den Levensstroom logeert staat zeer vlug in Plopsaland (24 km), Bellewaerde (33km) en de kinderboerderij De Zonnegloed (8km).

 

Kids

 

In de Westhoek is kind koning.
- Op stap met de ezel in Heuvelland
- Speuren in het bos van Eversam.
- De Kinderbrouwerij in Reningelst.
- De verschillende kidspaden (Op zoek naar het gouden koekje, Marie’s groote oorlog en de 3 ridders achterna)
voor meer info: www.toerismewesthoek.be/kd

 

Culinair

 

Voor culinaire verwennerij is hier zeker overvloed. Wie in Stavele logeert en niet bij Iris van Het Hof van Commerce binnenloopt, zal zeker iets missen. Verder zijn er in de buurt tal van gezellige eetgelegenheden zoals: De Zaligheid, De Schreve, De Hooipiete, Het Jachthuis van Eversam, ’T Rozenhof, Hommelhof, Potje Paté, Tapa-Tapa, ’T Fermetje, Het Wit Paard, Resto – Bazil, Kerkegat,…
 

Voor het vertier kun je in de vrede een echte Sint-Sixtus proeven.
www.devrede.be en www.sintsixtus.be
Andere bekende regionale bieren en brouwerijen zijn:
Oostvleteren: De Struise Brouwers
Diksmuide: De Dolle Brouweres
Watou: Het Sint-Bernardusbier

 

Alle verdere actuele informatie met betrekking tot de Westhoek kun je vinden op www.toerismewesthoek.be, www.wo1.be en www.flandersfields.be

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now